Bot ontkalking

Inleiding
In Europa en Amerika zijn er 75 miljoen mensen die aan osteoporosis (botontkalking) lijden. Osteoporose komt in principe vaker bij oudere mensen voor, maar wordt ook gezien bij jongeren. De botten worden zo licht en poreus dat je zomaar iets kunt breken. De meest voorkomende breuken als gevolg van osteoporose zijn de pols, heup en wervelbreuken.

Vrouwen hebben een 4x verhoogd risico voor het ontwikkelen van poreuze boten dan mannen. Dit heeft met de afname van oestrogeen na de menopauze. Wereldwijd krijgen één op de drie vrouwen en één op de zeven mannen boven de 55 jaar osteoporose

De behandeling van bot ontkalking.
Voorkomen is beter dan breken
Het is bekend dat 35% van de botmassa van een volwassen mens tijdens de puberteit wordt gevormd. Recent, op de universiteit van Maastricht, hebben onderzoekers ontdekt dat suppleren met Vitamine K bij kinderen een beschermend effect op botontkalking heeft op oudere leeftijd. Ervaring bij verschillende medische centra wijst op dat de combinatie van Vitamine D3 en K2 onmisbaar zijn bij het onderhoud van de botten, specifieker bij het voorkomen van osteoporose.

Voor een consultatie op maat neem contact op met AlfaNatuurgeneeskunde Praktijk.